#ostanidomaklekljaj

8.4.2020

SLO #ostanidomaklekljaj 

PROJEKT:Ostani doma – klekljaj (Stay Home – Make Lace)

POBUDNIK: Dado Andder

SODELUJOČI:Občina Idrija, Čipkarska šola Idrija, Zavod za turizem Idrija

VABILO:

Od časa razglasitve pandemije zaradi corona virusa COVID-19 se je pozornost obrnila v dnevno spremljanje razširjenosti virusa, sprememb odlokov in zakonov ter prepovedi, kar nas vse utesnjuje. Občutiti je tudi pomanjkanje kulturne komponente. Neposredni stiki v času pandemije lahko ogrozijo naše zdravje. 

Ljudje pa smo družabna bitja, potrebujemo povezave, potrebujemo kulturo. Želimo pokazati, da navkljub vsemu lahko storimo korak naprej. V smer povezovanja, komunikacije in kulture.

V času izrednih razmer vabimo vse klekljarice in klekljarje, risarke in risarje vzorcev za klekljanje, kot tudi ustvarjalce grafičnih upodobitev čipk, da ustvarimo izdelke na temo »K(o)rona čipka« ter s tem izrazimo svoja občutja v času izolacije in drugačnih razmer.

Velikost, barvo in tehniko klekljanja čipke prepuščamo vaši izbiri. Vzorce za klekljanje lahko na novo narišete, uporabite predloge ali jih prilagodite. 

Namen pobude je, da pošljemo pozitiven signal v vsa okolja, kjer domuje čipka. Čipka je v preteklosti že »reševala« družinske skupnosti, danes ima preplet niti spet priložnost.

Vabimo vas, da se virtualno povežemo in se predstavimo s čipko. Vaše izdelke bomo v času pandemije sproti objavljali na spletu in internetni strani, v prihodnosti pa iz njih pripravili razstavo. 

Vabilo vam pošiljamo iz Idrije, kjer domuje klekljana dediščina. Izrazimo občutenja lepih in težkih trenutkov življenja skozi čipko. 

NAČIN SODELOVANJA:

Izdelek - čipko ali papirc  s svojimi podatki pošljite kot: 

fotografijo na e-naslov: branka.m-peternel@visit-idrija.si

po pošti na naslov: Zavod za turizem Idrija, Mestni trg 2, 5280 Idrija 

Fotografije bomo objavili v virtualni razstavi. 

Vse prejete čipke bomo razstavili na Festivalu idrijske čipke.

Izdelek ali fotografijo primerne resolucije, opremite s svojimi podatki in naslovom čipke.

ROK ZA DOSTAVO IZDELKOV: 25. maj 2020.

Iz spletne trgovine

Naročite e-novice

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o dogajanju v naši šoli

Imate naročilo?

Izpolnite obrazec in nam pošljite vprašanje
Čipkarska šola Idrija 2013 . Vse pravice pridržane