Opis

''Poglej, kaj znam! '' je naslov letne razstave idrijskih čipk učenk in učencev Čipkarske šole Idrija. Vsako leto v juniju razstavo postavimo na novo in razstavimo izdelke iztekajočega se šolskega leta. Za eno leto postavimo na ogled prave klekljarske mojstrovine, v katere so otroci in mladi v svojem prostem času vložili veliko dela, truda, vztrajnosti in natančnosti; v svoje čipke so vložili velik del sebe. Prav ti otroci in mladi so nosilci ohranjanja žive dediščine klekljanja čipk v Sloveniji, ki je evidentirana na UNESCO Reprezentativnem seznamu nesnovne kulturne dediščine človeštva.

Voden ogled po razstavi dopolnimo s prikazom klekljanja, povabimo obiskovalce, da tudi sami poskusijo klekljati in ga zaključimo s ponudbo čipk  in izdelkov s čipkami v šolski prodajni galeriji.

V času Festivala idrijske čipke imajo obiskovalci možnost glasovanja za najlepšo čipko po svoji izbiri. Na javni razglasitvi nagradimo izdelovalko najlepše čipke po izboru obiskovalcev, simbolično nagrado podelimo tudi enemu od glasovalcev.

Ogled traja 30-45 minut, odvisno od interesa oz vprašanj obiskovalcev. Vodenje izvajamo v slovenskem ali angleškem jeziku. 

Vabimo vas k ogledu pravih klekljarskih mojstrovin!  


Delavnica klekljanja za obiskovalce ''Vstopi v svet idrijske čipke''

Po predhodni najavi lahko za obiskovalce izvedemo delavnico klekljanja, ki traja 90 minut.  Cena delavnice je 20 € na osebo, izvede se za najmanj 8 udeležencev, po predhodni najavi. Vse pripomočke zagotovimo na šoli. Povpraševanja za delavnice prosimo pošljite na info@cipkarskasola.si ali pokličite +386 (0)5 37 34 570.

Ogled razstave ali delavnico klekljanja si lahko rezervirate tudi preko sistema kombiniranih vstopnic destinacije Idrija. Več o tem https://www.visit-idrija.si/sl/nacrtuj/paketi/2019100414523735/dozivetje-idrijske-cipke 

Iz spletne trgovine

Naročite e-novice

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o dogajanju v naši šoli

Imate naročilo?

Izpolnite obrazec in nam pošljite vprašanje
Čipkarska šola Idrija 2013 . Vse pravice pridržane