O nas

Čipkarska šola Idrija od leta 1974 dalje deluje v okviru Gimnazije Jurija Vege v Idriji. Od leta 1992 je šola članica mednarodne organizacije za šivano in klekljano čipko - OIDFA. 

Osnovna dejavnost Čipkarske šole Idrija je izvajanje izobraževanj v veščini klekljanja idrijske čipke po Programu Čipkarske šole Idrija za otroke in mladino, izobražujemo pa tudi različne ciljne skupine zainteresiranih odraslih posameznikov. 


Sedež šole je v Idriji. Oddelki Programa Čipkarske šole Idrija za otroke in mladino delujejo v Idriji, Sp. Idriji, Cerknem, Ledinah, Godoviču, Črnem Vrhu nad Idrijo, na Colu, v Podkraju in v Vipavi. Šolo letno obiskuje okrog 400 otrok v starosti od 6 do 18 let. Za njih je čipkarska šola aktivnost, kateri namenjajo svoj prosti čas. Različne oblike izobraževanj za zainteresirane odrasle posameznike potekajo v Idriji in glede na interes tudi v drugih krajih doma in v tujini.


Poleg izobraževanj nudimo širok izbor kakovostnih  ročno klekljanih idrijskih čipk in izdelkov s čipkami, strokovno literaturo, materiale in pripomočke za klekljanje, vzorce za klekljanje, oblikovanje vzorcev in izdelkov s čipkami ter druge storitve v zvezi s klekljano čipko.
Posebno pozornost namenimo obiskovalcem, ki jih z veseljem popeljemo po razstavi klekljarskih mojstrovin naših učenk in učencev. 


Šola je aktivna v slovenskem in mednarodnem prostoru, skozi različne promocijske aktivnosti in projekte se povezujemo z domačimi in tujimi klekljarskimi centri.

Iz spletne trgovine

Naročite e-novice

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o dogajanju v naši šoli

Imate naročilo?

Izpolnite obrazec in nam pošljite vprašanje
Čipkarska šola Idrija 2013 . Vse pravice pridržane